Follow me on Twitter!Find me on Facebook!Subscribe to my Feed!

Back to Blog

Superkül Architects have designed the SPLIT House in Toronto, Canada. Source: Contemporist

sh_020511_04.jpg

Full description after photos...

sh_020511_02.jpg

Description from the architects:

Split in plan and section, the parti of the house allows for a flood of light to the centre. The house is designed as space for spectacle – the owners are regular hosts of their large network of friends and family, and they wanted a place that could feel grand. The trick with this was to make a house that could also feel intimate for when they were on their own. A rich brown wood floor that connects with the ipe deck outside serves as a counterpoint to the high ceilings of the main space, and connects the inside to the outside. This, in combination with the design of smaller more intimate spaces and moments throughout the ground floor make for a house that is equally good for two as it is for 30.

From the interior the house has views of the sky and the neighbourhood, and a strong connection to the landscape and pool out back. The use of a buff coloured brick and ipe siding make for a warm exterior material pallette.

See the Superkül Architects website here.

Comments

No comments

Post Your Comment:

*indicates required fields.
Your Name:*
Please note, your email will not be shown publicly
Your Email (will not be published):*
Comment:*
Please type the text as it appears above:
© Rob Zwick of RE/MAX® Crest Realty Westside 1428 West 7th Ave, Vancouver BC | Personal Real Estate Corporation | Site Map